Circulair Ambachtscentrum


homepage denim
Nieuwsflits Circulair Ambachtscentrum 21/07/2023

Via deze nieuwsflits houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws rondom het programma Circulaire Ambachtscentra.

Zo creëer je een goede basis voor je CA

afbeelding Circulair ambachtscentrum

Sinds 2019 ontvingen al 58 circulaire ambachtscentra in Nederland subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Voor een deel van de circulaire ambachtscentra (CA's), waarin in totaal 80 gemeenten samenwerken, zit die subsidieperiode er inmiddels op. Tijdens het opstarten hebben zij van alles geleerd. Wat komt er bijvoorbeeld allemaal kijken bij zo’n start? En wat moet je wel doen en wat juist niet? In dit artikel delen zij hun kennis. En daar kun jij je voordeel mee doen.

Het gaat goed met de kringloop!

kringloop monitor 2022

Ondanks torenhoge energieprijzen, inflatie en stijgende lonen gaat het goed met de kringloop! Dat blijk uit resultaten van de Monitor Kringloop Nederland 2022, waarover BKN een nieuwsbericht publiceerde. De rapportage voor 2022 gaat over de 63 kringlooporganisaties met samen 230 winkels die in dat jaar lid waren. 58 van alle BKN-kringloopwinkels gaven bovendien aan een circulair ambachtscentrum te zijn. De cijfers laten zien dat de kringloopbranche goed omgaat met uitdagingen die zich de laatste jaren voordeden en daarmee steeds meer bijdragen aan een circulaire economie.

Aan de slag met een CA

marloes-nooijens-47-

Oude spullen krijgen een tweede leven, materiaalstromen worden beter gescheiden en er gaat minder in de verbrandingsoven. Mooie milieuvoordelen van een circulair ambachtscentrum (CA). Maar een CA biedt meer, zo weten Sara Sprong, strategisch Scherm­afbeelding 2023-07-20 om 13.29.28adviseur beheer openbare ruimte en participatie bij de gemeente Wijk bij Duurstede en Marloes Nooijens, projectmanager Upcycle Mall Rotterdam. Beiden zetten een CA op in hun gemeente. Lees in het dubbelinterview met hen welke voordelen én uitdagingen zij zien.

In het programma Circulaire Ambachtscentra werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen met de NVRD, VNG en BKN en Stichting Repair Café aan Circulaire Ambachtscentra. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Omdat u voor dit onderwerp een contact van ons bent, ontvangt u deze nieuwsflits. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.