Kennisnetwerk


Wil of ben jij als gemeente, kringloopwinkel, reparatiecentrum of milieustraat aan de slag met de ontwikkeling van een circulair ambachtscentrum? Er zijn velen met jou die in de praktijk hiermee bezig zijn en dezelfde vraagstukken hebben. Sluit je aan bij het Kennisnetwerk Circulair Ambachtscentrum.

Kennisnetwerk

Het doel van het kennisnetwerk is om kennis en ervaringen uit te wisselen en gemeenten en andere partijen die een circulair ambachtscentrum willen starten, op weg te helpen. Via het kennisnetwerk kom je met anderen in contact en ontmoet elkaar. Dat doen we op verschillende manieren:

  • Ervaringen delen en kennis uitwisselen via bijvoorbeeld bijeenkomsten.
  • Informatie delen. Praat mee met de partijen uit het Kennisnetwerk Circulaire Ambachtscentra. Meld je aan bij deze LinkedIn-groep.
  • Informatie halen. Online lunchlezingen waar je je voor kunt inschrijven. Kijk hiervoor op deze website.

Overzicht Circulaire Ambachtscentra

Op zoek naar een circulair ambachtscentrum in jouw regio? Of een circulair ambachtscentrum in eenzelfde fase of met dezelfde onderdelen? Bekijk de interactieve kaart en vind de verschillende centra met contactgegevens.

Regiobijeenkomsten subsidieontvangers

Sinds 2019 ontvingen al 74 circulaire ambachtscentra in Nederland subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Deze partijen zijn belangrijk voor het Kennisnetwerk Circulaire Ambachtscentra. Want zij pionieren, timmeren aan de weg en lopen tegen knelpunten aan. In regiobijeenkomsten komen de gemeenten die een subsidie hebben ontvangen bij elkaar en bespreken we de voortgang.

Online lunchlezingen

Vanuit het programma Circulaire Ambachtscentra worden regelmatig, op de maandag van 12.00u - 13.00u, lunchlezingen voor u georganiseerd. Tijdens deze lunchlezingen staat het delen van ervaringen en kennis centraal. Ook in 2024 zullen er weer interessante lunchlezingen worden gegeven.

Uitgelicht

Op bezoek bij WaardeRing in Zwolle

Hoe betrek je het onderwijs bij je circulaire ambachtscentrum? Hoe pakken de verschillende circulaire ambachtscentra het aan? Wat werkt wel en wat werkt niet? Begin oktober kwamen afgevaardigden van circulaire ambachtscentra (CA) uit het hele land naar Zwolle.