Nieuwe prijsvraag voor opzetten circulair ambachtscentrum gelanceerd


Nieuwsflits Circulair Ambachtscentrum nr.2 / september 2020

Via deze nieuwsflits houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws rondom het programma Circulaire Ambachtscentra. Omdat u voor dit onderwerp een contact van ons bent, ontvangt u deze nieuwsflits. Wilt u geen nieuwsflitsen meer ontvangen? Schrijft u zich dan uit.

Nieuwe prijsvraag voor opzetten circulair ambachtscentrum gelanceerd

Nederland streeft naar een volledige circulaire economie in 2050. Gemeenten kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren door een circulair ambachtscentrum op te zetten. Om gemeenten ook dit jaar te stimuleren, is er weer een prijsvraag uitgeschreven. De best beoordeelde plannen krijgen een subsidie van maximaal 50.000 euro.

In 2019 vond de eerste prijsvraagronde plaats. Dat bleek een groot succes. Maar liefst 43 gemeenten dienden een plan in om een circulair ambachtscentrum op te zetten of uit te breiden. Uiteindelijk werden er tien gemeenten geselecteerd die financiële ondersteuning kregen om een pilot op te starten. Ook dit jaar krijgen gemeenten weer de kans om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling van maximaal 50.000 euro.

Waar moet het plan aan voldoen?

Gemeenten kunnen samen met partners, zoals een kringloopwinkel of repair café, een projectplan opstellen voor het opzetten of uitbreiden van een circulair ambachtscentrum. Dit plan kan tot en met maandag 19 oktober samen met het aanmeldformulier (xlsx, 21 kB) worden ingestuurd via vanghuishoudelijkafval@rws.nl. In het document 'Prijsvraag Circulaire Ambachtscentra 2020 (pdf, 481 kB)' vind je meer informatie over deze prijsvraag. De uitgebreide voorwaarden vind je in de Regeling specifieke uitkering circulaire ambachtscentra 2020 – 2022. Op 5 november worden de winnaars bekend gemaakt.

Meer informatie

Vragen of meer informatie nodig over circulaire ambachtscentra? Neem contact met ons op via het contactformulier. Kijk ook gerust eens op onze website. Hier vind je niet alleen informatie over de prijsvraag. Ook vind je er praktijkvoorbeelden, verschillende onderzoeken en een inspirerende video over circulaire ambachtscentra.

In het programma Circulaire Ambachtscentra werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen met de NVRD, VNG en BKN en Stichting Repair Café aan Circulaire Ambachtscentra. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.