Handreiking ‘Samenwerking tussen gemeente en de kringloop’

Gepubliceerd op 8 juni 2021

Nederland kent uitdagingen op het gebied van het sociale domein en de circulaire economie. Uitdagingen die zowel leden van de NVRD als van de BKN dagelijks aangaan.

Kringloopbedrijven, gemeenten en afvalbedrijven zijn organisaties die duurzaamheidsdoelstellingen omarmen en organisaties die werk of opleiding verschaffen voor iedereen. Samenwerking tussen deze organisaties is in veel gevallen voor de hand liggend. Kijk bijvoorbeeld naar projecten rondom circulaire ambachtscentra. Wat voor samenwerking is er mogelijk? Hoe werk je aan een goede relatie tussen kringloop en gemeenten? En wat kan er in contracten staan? De antwoorden op deze vragen komen terug in dit rapport.

Met dit rapport hopen we dan ook gemeenten en kringloopbedrijven praktische handvatten te bieden om de samenwerking te vergemakkelijken.

Op donderdagmiddag 3 juni werd het rapport ook gepresenteerd tijdens de NVRDTalk over de Week zonder Afval. Deze donderdag is de dag van Tweedehands inkopen. Meer informatie over de week zonder afval kunt u op de site van Milieu Centraal vinden. De NVRD is partner van de Week zonder Afval.