Circulaire Ambachtscentra op het Gemeentelijk Grondstoffencongres: wat hebben we geleerd?

Gepubliceerd op 18 maart 2022

De circulaire ambachtscentra zijn in korte tijd een begrip geworden in de afvalbranche. Een ingewikkeld en intensief proces van afvalscheiding kan in veel gevallen simpel worden vermeden door het repareren of hergebruiken van bestaande producten. Kort gezegd: geen milieustraten, maar ambachtscentra. Tijdens het Gemeentelijk Grondstoffencongres 2022 maken we de balans op

Centraal in deze kennissessie staat het delen van ervaringen. Verschillende gemeenten komen hierbij aan het woord. Bijvoorbeeld gemeenten die pas geleden zijn begonnen met het opzetten van een circulair centrum, maar ook gemeenten die juist bezig zijn met het opschalen van hun bestaande centrum. Ook voor gemeenten die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een circulair centrum valt er veel te leren. Wat moet je wel doen, en wat juist niet? Allerlei handige tips & tricks komen aan bod.

Deze en andere interessante kennissessies vinden op 24 maart 2022 plaats op het Gemeentelijk Grondstoffencongres. Daarin staat de rol van gemeenten centraal bij de aanpak en agendering van problemen in de grondstofketens. Bekijk de website van het Gemeentelijke Grondstoffencongres en meld je aan.