7 oktober: doe mee met de Nationale Kringloopdag


De kringloop is er voor en door iedereen. Tijdens de Nationale Kringloopdag kan iedereen zien wat de kringloop betekent voor onze maatschappij.

Op verschillende locaties in het land leggen kringloopwinkels de rode loper uit. Er zijn veilingen, upcycling workshops of bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen. Branchevereniging Kringloop Nederland heeft op kringloopdag.nl de locaties en het programma in kaart gebracht. Bekijk het programma en zoek bij jouw lokale kringloop de festiviteiten op. Er is altijd wel een winkel dichtbij jou in de buurt. Er zijn in het hele land zo'n 250 winkels met het Keurmerk Kringloop Nederland, dus kom langs.

Bij de kringloop komt alles samen. Veel kringlooporganisaties opereren als of maken deel uit van een circulair ambachtscentrum. De kringloop zorgt ervoor dat duurzaam gedrag toegankelijker, goedkoper en logischer wordt. Door gebruikte spullen opnieuw te verkopen werd vorig jaar 156 miljoen kilo CO2 bespaard. Dat staat gelijk aan de uitstoot van 38.903 keer de aarde rondrijden met een benzineauto. En iedereen kan mee besparen! Door spullen te doneren waardoor die een nieuwe eigenaar krijgen, of door zelf tweedehands te kopen in plaats van nieuw.

Tot zaterdag in de kringloop!