Geef je mening over de subsidieregeling ‘circulair implementeren en opschalen’


Binnenkort kun je subsidie aanvragen om een circulair project op te schalen en ervoor te zorgen dat het binnen je bedrijf gebruikt wordt. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) bereidt deze subsidieregeling ‘circulair implementeren en opschalen’ voor en heeft jouw mening nodig om de subsidieregeling te verbeteren.

De subsidie is voor bedrijven die bezig zijn met een circulair project. In deze projecten zorgen deze bedrijven ervoor dat materialen en producten langer meegaan. Denk aan hergebruik, reparatie en recycling. Dit in plaats van de standaard productie-gebruik-afval keten. Deze subsidie helpt bedrijven met starten en opschalen van vernieuwende circulaire projecten.

De subsidie richt zich op midden- en kleinbedrijven (mkb) of samenwerkingsverbanden van mkb met grootbedrijf die circulaire activiteiten willen ondernemen in onder andere de productgroepen meubilair, elektronische en elektrische apparatuur en textiel.

Doel van de subsidie voor duurzaam ondernemen

Met de subsidie wil IenW bedrijven binnen een aantal productgroepen stimuleren om te kiezen voor circulair handelen, hun CO2-uitstoot te verminderen en materiaal en energie te besparen in de productketen. Circulaire projecten of bedrijven kunnen momenteel niet altijd concurreren met traditionele lineaire bedrijven. Deze subsidie maakt concurrentie wel mogelijk, waardoor bedrijven eerder kunnen kiezen voor circulaire projecten in plaats van lineaire projecten. Ook kunnen zij bestaande circulaire activiteiten opschalen.

Reageren?

Het ministerie van IenW is vooral benieuwd of de regeling effect heeft op de organisatie van bedrijven en wil weten of deze subsidie aansluit op een behoefte binnen je bedrijf. Via de website kun je nog tot en met 16 september reageren op alle onderdelen van de subsidie.

Je kan reageren via de internetconsultatie.