Online lunchlezing: Repareren binnen circulaire ambachtscentra


Nieuwsflits Circulaire Ambachtscentra 12 oktober 2022

Via deze nieuwsflits houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws rondom het programma Circulaire Ambachtscentra. Omdat u voor dit onderwerp een contact van ons bent, ontvangt u deze nieuwsflits.

Online lunchlezing: Repareren binnen circulaire ambachtscentra

Op maandag 14 november van 12.00u tot 13.00u organiseren we vanuit het programma Circulaire Ambachtscentra weer een lunchlezing voor u. Dit keer staat de lunchlezing in het teken van 'repareren'.

Veel producten die een mankementje hebben, kunnen na een reparatie nog prima een tweede of derde leven krijgen. Daarom is reparatie een van de vijf pijlers waarop een circulair ambachtscentrum rust. Maar hoe geef je die reparatieactiviteiten in de praktijk vorm? En hoe zorg je dat omwonenden van jouw circulair ambachtscentrum ook welkom zijn met kapotte spullen die zij willen blijven gebruiken? Met andere woorden: hoe zorg je dat jullie niet alleen afgedankte spullen opknappen, maar ook voorkomen dat producten worden afgedankt?

In deze lunchlezing gaat Martine Postma van Stichting Repair Café International in op diverse mogelijkheden. Ze spreekt met initiatiefnemers die reparatie al echt een centrale plaats in hun circulair ambachtscentrum hebben gegeven, zoals Foenix Apeldoorn. Maar ook met partijen die dit onderdeel nog aan het organiseren zijn, zoals bij de Waardeloods in de gemeente Hoeksche Waard. Ook komen mensen aan het woord die op andere manieren bezig zijn de repareer-infrastructuur in hun buurt te versterken. De bedoeling is om van elkaar te leren.

In het programma Circulaire Ambachtscentra werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen met de NVRD, VNG en BKN en Stichting Repair Café aan Circulaire Ambachtscentra. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.