Andere kringloopgoederen


Naast de genoemde stromen zijn er ook nog kleinere kringloopgoederen die rondgaan in een circulair ambachtscentrum. Denk hierbij aan kleingoed, boeken, platen, speelgoed en hobby- en vrijetijdsspullen. Deze kun je onder meer inzamelen via de container op de milieustraat en via de BEST-tas (Boeken, Kleine Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel). Er zijn allerlei creatieve manieren waarop circulaire ambachtscentra met specifieke stromen omgaan. Zo maakt WaardeRing dekbedden met gerecycled dons.

De regio Gooi en Vechtstreek werkt met BEST-tassen die je kunt lenen om spullen als Boeken, Elektrische apparaten, Speelgoed, Textiel en niet breekbare kleine kringloopspullen op een makkelijke manier aan te bieden bij kringloopwinkels. Je hoeft de tassen alleen te vullen en bij je voordeur te plaatsen.

Gereinigde donzen dekbedden

Kringloop Zwolle zamelt actief donzen dekbedden in. Voor die tijd kwamen ze meestal bij het afval terecht. Bij de inname sorteert de kringloopwinkel de dekbedden. De goede exemplaren worden professioneel gereinigd in Apeldoorn en te koop aangeboden. De exemplaren die te beschadigd zijn, gaan naar donsfabriek Ducky Dons, daar halen ze het dons eruit, en sorteren en reinigen het zorgvuldig, waarna er weer nieuwe dekbedden van worden gemaakt. Veel kringloopbedrijven willen al meedoen. Jij ook?