Uitslag nieuwe subsidieregeling opzetten circulair ambachtscentrum


Nieuwsflits Circulaire Ambachtscentra 22 december 2022

Via deze nieuwsflits houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws rondom het programma Circulaire Ambachtscentra.

19 Gemeenten ontvangen subsidie om een circulair ambachtscentrum op te zetten

Op de valreep van dit jaar ontvangen 19 gemeenten subsidie voor het opzetten of verder uitwerken van circulaire ambachtscentra. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat geeft daarmee de ontwikkeling van circulaire ambachtscentra in Nederland een flinke impuls.

Overzicht Circulaire Ambachtscentra

Sinds 2019 ontvingen al 90 circulaire ambachtscentra in Nederland subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat subsidie. Deze partijen zijn belangrijk voor het Kennisnetwerk Circulaire Ambachtscentra. Om makkelijker in contact met elkaar te komen is er een interactieve kaart ontwikkeld. Deze staat nu online – op de website van Circulair Ambachtscentrum die in het geheel in een nieuw jasje is gestoken. Op de kaart kan geselecteerd worden op de verschillende bouwstenen van een Circulair Ambachtscentrum of op materiaalstroom.

ONZE fabriek: circulair hoogwaardig design dat sociaal tot stand komt

Een krukje van lokaal hout, een sleetje gemaakt van dé Rotterdamse kerstboom of een lampje van gerecycled aluminium van een bewegwijzeringspaal. ONZE fabriek maakt circulair design. Het initiatief van ontwerper Remko Verhaagen vormt een denkbeeldige driehoek van design, hergebruik en leer- en werkervaring. “Bij ONZE fabriek is het nooit perfect, maar altijd bijzonder.”

In het programma Circulaire Ambachtscentra werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen met de NVRD, VNG en BKN en Stichting Repair Café aan Circulaire Ambachtscentra. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Omdat u voor dit onderwerp een contact van ons bent, ontvangt u deze nieuwsflits. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.