Website 'Circulair Ambachtscentrum' gelanceerd!


Servies in kast kringloop
Nieuwsflits Circulair Ambachtscentrum nr.1 / juli 2020

Via deze nieuwsflits houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws rondom het programma Circulaire Ambachtscentra. Omdat u voor dit onderwerp een contact van ons bent, ontvangt u deze eerste nieuwsflits. Wilt u in de toekomst geen nieuwsflitsen meer ontvangen? Schrijft u zich dan uit.

Website circulair ambachtscentrum gelanceerd!

De website circulairambachtscentrum is live! Op deze website vind je alle informatie over het programma ‘Circulaire Ambachtscentra’. In dit programma werken Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNG, NVRD, BKN en Stichting Repair Café samen om het onnodig weggooien van grondstoffen en materialen te voorkomen.

Op de nieuwe website vind je, naast alle informatie over het project, praktijkvoorbeelden uit andere gemeenten die al gestart zijn met het opzetten van een circulair ambachtscentrum. Ook zijn er onderzoeken te vinden en kan er nieuwe kennis en ervaring worden opgedaan en gedeeld.

Wat is een circulair ambachtscentrum?

Een circulair ambachtscentrum is een locatie of netwerk waarbij partijen samenwerken om hoogwaardig product- en materiaalhergebruik te realiseren. Een circulair ambachtscentrum bestaat bijvoorbeeld uit samenwerking tussen een milieustraat, kringloopwinkel en reparatiewerkplaats. Maar ook andere partijen die kunnen bijdragen aan hergebruik kunnen zich aansluiten bij het netwerk.

Prijsvraag 2020

In 2019 stelde het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 1 miljoen euro beschikbaar voor het project Circulaire Ambachtscentra. Gemeenten, maar ook kringloopbedrijven en afvalinzamelaars, werden opgeroepen hun plan voor het opstarten of uitbreiden van een circulair ambachtscentrum aan te leveren. De best beoordeelde plannen kregen financiële ondersteuning voor het uitvoeren van hun plan. Uit de 43 ingediende plannen, zijn 10 pilots geselecteerd.

Ook dit jaar kunnen gemeenten in aanmerking komen voor financiële ondersteuning voor het opzetten of uitbreiden van een circulair ambachtscentrum. De subsidieregeling is in de maak en zal naar verwachting na de zomer worden gepubliceerd. Op de hoogte blijven van de prijsvraag? Hou dan de website in de gaten.

Meer informatie

Vragen of meer informatie nodig over circulaire ambachtscentra? Neem contact met ons op het contactformulier.

In het programma Circulaire Ambachtscentra werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen met de NVRD, VNG en BKN en Stichting Repair Café aan Circulaire Ambachtscentra.  Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.