Subsidie ondersteunen gemeenten bij circulair ambachtscentrum krijgt nieuwe vorm


homepage denim
Nieuwsflits Circulair Ambachtscentrum 26/09/2023

Via deze nieuwsflits houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws rondom het programma Circulaire Ambachtscentra.

Subsidie ondersteunen gemeenten bij circulair ambachtscentrum krijgt nieuwe vorm

Programma Circulair Ambachtscentrum werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan de realisatie van een landelijk dekkend netwerk van circulaire ambachtscentra. Daartoe ontvingen sinds 2019 meer dan 100 gemeenten subsidie. Na de opstartfase richt het programma zich nu op opschalen, en kijkt hoe gemeenten ondersteund kunnen worden op een manier die beter past bij deze fase. Dat betekent dat dit jaar geen subsidie wordt verstrekt. Informatie over een andere vorm volgt naar verwachting in de eerste helft van 2024.

Lunchlezing: Gedragsinterventies op de milieustraat

Op 2 oktober geeft het programma Circulaire ambachtscentra een online lunchlezing gedragsinterventies op de milieustraat. Hoe kun je een milieustraat vanuit gedragskennis zo optimaal mogelijk inrichten, zodat er zo veel mogelijk herbruikbare spullen worden ingezameld. En in Meierijstad is een veldproef van start gegaan voor het aanleveren van herbruikbare spullen op de milieustraat.

Online kennissessie: Starten met een circulair ambachtscentrum 9/11/2023

Ben je onlangs gestart met een circulair ambachtscentrum? Of denk je aan het starten van een circulair ambachtscentrum in jouw gemeente? In een online kennissessie nemen we je mee in de 10 stappen die je kunt doorlopen op weg naar een circulair ambachtscentrum. Tijdens de sessie is er gelegenheid om gericht vragen te stellen en (digitaal) gelijkgestemden te ontmoeten.

Save the date: Online lunchlezing 27/11

Op 27 november geeft het programma Circulaire ambachtscentra de volgende online lunchlezing met presentaties door Martine Postma (Repair Cafe) en Tanja Meeuwsen (BKN). Meer informatie volgt nog. Zet het vast in je agenda!

In het programma Circulaire Ambachtscentra werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat samen met de NVRD, VNG en BKN en Stichting Repair Café aan Circulaire Ambachtscentra. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Omdat je voor dit onderwerp een contact van ons bent, ontvang je deze nieuwsflits. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je hier afmelden.